Ik stemde PPR

1021

Eigenlijk is de wie-stemde-jij-test van Simon Otjes bedoeld voor GroenLinks-leden die de voorgangers niet meer kennen. Ik ben een randgeval, pas lid sinds de oprichting van de nieuwe partij, maar oud genoeg om nog een paar keer gestemd te hebben op de PPR, de partij van mijn ouders (die tot de oprichters behoorden – mijn moeder was zelfs de eerste voorzitter van de afdeling Den Haag). Gelukkig kwam uit de test dat de PPR inderdaad mijn partij was.

Overigens heeft Simon ongelijk, als hij stelt dat van de oude EVP alleen Hans Feddema nog over is. De EVP is namelijk, aangevuld met christenen uit de andere partijen, doorgegaan als de Linker Wang, een zelfstandige vereniging met 750 leden die binnen GroenLinks dezelfde rechten heeft als bijvoorbeeld FemNet en Roze Links, maar daar geen gebruik van maakt. De Linker Wang brengt vijf keer per jaar een blad uit en organiseert discussiedagen.