Jubileumblog: motie van wantrouwen

1000

Precies drie jaar geleden schreef ik mijn eerste logje over de GroenLinkse motie van wantrouwen die Leefbaar-wethouder Marco Pastors naar huis zond. Kennelijk vonden ze bij Leefbaar Rotterdam ook dat dit jubileum gevierd moest worden, dus probeerden ze afgelopen donderdag GroenLinks-wethouder Rik Grashoff de laan uit te sturen. Hetgeen jammerlijk mislukte.

Er zat dan ook een curieus tintje aan de motie. In de commissievergadering van woensdag had Leefbaar-raadslid Anton Molenaar namelijk nog gezegd dat hij de door hem gesignaleerde misstanden rond het urban podium niet de onlangs aangetreden Grashoff aanrekende. Na zo’n opmerking is het toch wat merkwaardig om alsnog het vertrouwen in de persoon op te zeggen.

Hoe dan ook, Rotterdam krijgt dus een urban podium. Of liever gezegd, er komt een urban home base, waar tientallen kleine clubjes ‘urban’ cultuurmakers hun ding kunnen doen, en twee zalen waar ze het resultaat kunnen laten zien. Natuurlijk levert dat concurrentie op met de bestaande popzalen, die nu ook veel urban programmeren. Maar die zalen zitten ook zonder urban podium al jaren in de problemen wegens overcapaciteit en bouwkundige trubbels – en die kunnen ook op een andere manier opgelost worden.

PS: dit was tevens het duizendste logje. Hiep hiep hoera, en moedig voorwaarts.