Popned bestaat al en heet Tros

1010

Ha, fijn nieuws uit Rotterdam! Ronald Sørensen heeft het initiatief genomen tot de oprichting van een rechtse omroep, PopNed, als tegenwicht voor het linkse tuig dat Hilversum regeert.

Laten we er niet omheen draaien: de nieuwsprogramma’s op de publieke omroep zijn inderdaad behoorlijk centrum-links georiënteerd. Dat komt echter vooral omdat rechts Nederland lui is. Volkomen terecht dus dat Ronald de zaak wat probeert op te schudden.

Als ik de Tros was – want dat is de volkseigen omroep die het op actualiteitengebied behoorlijk laat afweten sinds Wim Borsboom niet meer op gezette tijden mag zeggen wat hij denkt – zou ik me eens goed achter de oren krabben. Of nee, misschien toch niet, want er zal ongetwijfeld een reden zijn waarom rechtse programma’s ontbreken: geen vraag naar. Niet omdat er onvoldoende rechtse mensen zijn, maar omdat die niet zo geïnteresseerd zijn in politiek. Zij zullen, vrees ik, ook het lot van Popned bezegelen.