Likud wil aandeel in Palestijns bloedbad

1056

Als het tot een Israelische inval in Gaza komt, eist oppositiepartij Likud een gedeelte van het gebied op om huis te houden. “Het is in de aanloop naar de verkiezingen niet eerlijk dat Kadima en Arbeiderspartij goede sier kunnen maken met een bloedbad, terwijl wij noodgedwongen aan de kant staan”, aldus Likud-leider Netanyahu. “De kiezer heeft het recht te weten dat Likud ook moslims aan flarden kan schieten.”

In regeringskringen is met begrip gereageerd op de eis van Netanyahu. “Het is natuurlijk zuur dat de ministers Livni van Kadima en Barak van de arbeiderspartij wel met de dood bedreigd worden en de leider van Likud niet”, erkende een woordvoerder. “Als Likud mee wil doen met de inval, verwachten we wel dat ze meebetalen aan het brandstoftransport dat we vlak voor de aanval toelieten in Gaza, zodat het lekker brandt.”

Een Hamas-leider die anoniem wenst te blijven reageert ook positief op een verenigd Israelisch front tegen de Palestijnen: “De laatste tijd waren we vooral onderling bezig. Daarbij vielen de doden ook bij tientallen tegelijk. Dankzij de Israelische reactie op onze raketaanvallen zijn we nu weer verenigd tegen een gezamenlijke vijand. De ervaring leert bovendien dat wij meer profiteren van Israelisch geweld dan die mietjes van Fatah. Dus laat maar komen die inval.”