Waterfront verhuist naar Watt

1036

Vanochtend gaf het AD/RD al een voorproefje, maar pas sinds vanmiddag is het officieel. Waterfront en stichting What’s Live worden de nieuwe exploitanten van poppodium Watt, dat al sinds de opening in september in zwaar weer verkeerde wegens ondermeer tegenvallende verbouwingskosten.

Als voorzitter van Waterfront ben ik natuurlijk blij met de deal, want een gloednieuw verbouwd pand betrek je niet iedere dag. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk zorgen. Er moet nog veel aan Watt gebeuren, met name het gebouw geluiddicht maken. Ook het overnemen van de bestaande horeca-bv heeft de nodige voeten in de aarde. Er zal de komende weken nog flink onderhandeld worden over details van het nu bereikte akkoord.

De locatie aan de Boompjeskade gaan we in ieder geval verlaten. Heel snel na het definitieve akkoord zullen de concerten naar Watt verhuizen. Uiteraard zorgen we ervoor dat Codarts en de tientallen bands ongestoord gebruik kunnen blijven maken van de oefenruimtes na de opheffing van het huidige WaterFront. Ook voor de medewerkers zal de verhuizing gevolgen hebben, die we nu nog niet goed kunnen overzien. Kortom, het worden nog spannende maanden.

Wat niet iedereen direct zal beseffen is dat Rotterdam nu voor het eerst een stevige poporganisatie krijgt. Stichting Live at Nighttown was een relatief kleine culturele organisatie die in een commercieel geëxploiteerd pand programmeerde. Hetzelfde geldt voor What’s Live. Waterfront is altijd een integrale programmerings- en horeca-organisatie geweest, maar pas de afgelopen twee jaar tot een krachtige organisatie geëvolueerd, zij het met een zaal voor slechts 600 man.

De bundeling van krachten brengt integrale exploitatie van een zaal voor 1400 man. In de nieuwe constructie komt de volledige opbrengst van de horeca aan de culturele programmering ten goede. Het nieuwe ‘Watterfront’ zal staan als een huis.