Grashoff en Aboutaleb

1080

Ha, de stadsredactie van het AD/RD heeft weer eens tijd gevonden om een postje te tikken op hun weblog (alhoewel die term misschien wat teveel eer is voor een webstek waar twee stukjes per maand verschijnen) en deze keer worden de in ironisch gif gedrenkte pijlen gericht op GL-wethouder Rik Grashoff. Rik zou er namelijk een beetje verloren bij gestaan hebben na een beraad met religieuze leiders, want die hadden vooral oog voor Ahmed Aboutaleb.

En passant, en misschien ook onbedoeld, geven ze Rik een enorme pluim als ze zijn vermoede worsteling met het participatiedebat becommentariëren: “Liever lost de Deftse ingenieur concrete problemen op (failliete poppodia, vastgelopen inburgeringcursussen, dat soort werk).” Anders gezegd: laat Aboutaleb maar theedrinken, dan lost Grashoff wel de problemen op.

In de reacties voelt bekende Rotterdammer van de twee categorie Willij Vanderlinden het haarfijn aan: “Misschien dat Grashof zich dan meer met Veiligheid en roofovervallen kan gaan bemoeien. HET probleem van Rotterdam.”