Maximumsnelheid schaadt aanzien overheid

1071

Na zijn aanval op het rookverbod heeft GroenLinks-cvdk Harry Borghouts nu ook de maximumsnelheid in het vizier gekregen. “Je moet nu eenmaal consequent zijn”, zegt hij in een fake interview met dit weblog. “Ook te hard rijden is een voor je omgeving potentieel gevaarlijk activiteit, die veel draagvlak kent onder de bevolking. De politie is eenvoudig niet in staat om het verbod op scheuren te handhaven. Het netto resultaat is dat het gezag van de overheid uitholt. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat de maximumsnelheid afgeschaft moet worden, alleen dat massale overtreding ervan niet goed is voor het overheidsgezag.”

Op de vraag of hij met zijn jongste uitlatingen zijn accident prone imago niet nog verder aanscherpt, reageert hij schouderophalend. “In de ruzie met Wouter Bos stond ik helemaal in mijn recht. Hetzelfde geldt bij de IJsselmeerziekenhuizen. De reorganisatie van de provincie Noord-Holland was een groot succes en iedereen mag weten wat een zootje het is in Zaanstad. Het is jammer dat er soms zo weinig draagvlak voor mijn standpunten is, want dat ondermijnt mijn gezag. Maar het betekent niet dat jullie snel van me af zullen zijn.”