Goudse dieven weten niet hoe je een tasje steelt

1101

Groots in de Telegraaf vandaag: Joep Pattijn, politiechef te Gouda, signaleert de aanwezigheid van een heuse school voor tasjesdieven in zijn gemeente. “Jonge Marokkanen zijn momenteel aan het oefenen op tasjesroven. We krijgen binnenkort dus met meer daders te maken.”

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik denk dan meteen: zouden ze in Gouda zo slecht zijn in tasjes stelen dat ze erop moeten oefenen? Gelukkig heeft het CBS het onvolprezen Statline, waarmee je je eigen grafieken kunt aanmaken. Dit komt eruit als je kijkt naar het aantal vermogensdelicten per politieregio:

Tasjesdiefstal in Gouda

Gouda en omstreken presteren door de jaren heen structureel duidelijk ondergemiddeld op tasjesdiefstallen en aanverwante delicten. Dus enige bijscholing is inderdaad wel op zijn plaats.