Joh, regel even een taakstraf voor me

1098

Gisteren in de trein, luid hoorbaar voor iedereen: “Wat is dat nou, ***, een boete, ***, alleen omdat ik op een bankje buiten heb geslapen, het was *** zomer, nou dan? Een ***, met justitie wil ik niks te maken hebben, die *** wouten, laat ze ze allemaal doodschieten. Een *** boete. Dat kan ik helemaal niet gebruiken, man, ik heb dat geld nodig voor m’n verjaardag.”

“Gevangenis? Wat *** is dat nou, ***, ***. Ik ga niet een week zitten. Dan moet ik *** hash en wiet regelen en dan pakken ze me daarmee, dat gaat niet. Zit ik ook met het vrouwtje. Kan ik geen taakstraf krijgen? *** justitie. Nee, geen boete, ik wil een taakstraf. Ah joh, regel jij een taakstraf voor me. ***! Nee, niet tegen jou, jij doet je best. Geen boete! Dat wil ik niet, zeg dat maar tegen ze. Een taakstraf.” (enzovoort)