Fevzi Karaca overleden

1187

Jaren geleden hadden we een Rotterdams GroenLinks eet- en praatclubje, Fevzi, Can, Ibo en ik. We bepaalden een thema, hielden ons niet aan de belofte om het voor te bereiden en discussieerden vervolgens vrijblijvend urenlang over principiële politieke zaken, met allerlei hapjes erbij, zoals door Fevzi zelf bereide humus.

Fevzi was een partijman, jarenlang actief in de afdeling Rotterdam, op de achtergrond, als bestuurslid en als lid van kandidaten- en functioneringscommissies in Rotterdam en als lid van de landelijke partijraad. De laatste jaren was hij teleurgesteld geraakt in de koers van de partij en had hij het lidmaatschap opgezegd, maar ik bleef hem tegenkomen, meestal aan de zijde van zijn echtgenote Crista Vonkeman, die nog altijd prominent lid is van de afdeling.

In een rouwadvertentie in de krant noemden zijn collega’s van Dock hem vanochtend “ontzettend aardig, attent, zorgzaam, koppig en loyaal”. Dat is allemaal waar. Fevzi overleed in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange strijd tegen kanker.