Ons Wereld Huuske wint Ab Harrewijn Prijs

Tonnie Verschoor van Ons Wereld Huuske in Klazienaveen, een kringloopwinkel die draait met een groep van vijftien vrijwilligers, is de winnaar van de Ab Harrewijn Prijs 2009. Juryvoorzitter Paul Rosenmöller maakte dit bekend tijdens de uireiking, die plaatsvond op woensdag 13 mei vanaf 15.00 uur in r.-k. spiritueel centrum De Boskant in Den Haag.

Uit het juryrapport: “Tonnie Verschoor heeft samen met Henk de Vries en Tilly Oort Ons Wereld Huuske vanaf de grond opgebouwd, nadat zij een vergelijkbaar voorbeeld elders gezien hadden. Het is een plek waar mensen zonder betaald werk elkaar kunnen ontmoeten, maar ook de handen uit de mouwen steken om tweedehands goederen te repareren. Zij kunnen er bovendien terecht met problemen, bijvoorbeeld het invullen van formulieren.”

“Het is die combinatie van initiatief van onderop, onderlinge hulp en bijdrage aan het milieu die de jury aanspreekt. Ons Wereld Huuske laat zien dat ook onbetaald werk een belangrijke bijdrage aan de maatschappij is. Meedoen in de samenleving is veel meer dan dat. Die inzet verdient de Ab Harrewijn Prijs.”

Lees meer op de site van de Ab Harrewijn Prijs