En we gaan nog even verder in de raad

1261

Half tien ’s avonds. Het volgende punt voor Grashoff. Sörensen komt nog even terug op de fittie van voor de pauze. Hij vindt dat Grashoff geen politieke uitspraken mag doen. “Hij beledigt dertig procent van de Rotterdamse kiezers door te zeggen dat wij verschillen in de stad aanwakkeren.” Aboutaleb stuurt hem met een kluitje in het riet door vol te houden dat het college in de raad met één mond spreekt en dat uitspraken daarbuiten niet ter zake doen. Sörensen bindt in.

Vervolgens gaan we verder over het urban culture podium. Leefbaar Rotterdam bijt weer het spits af. Tegen de Maassilo, desnoods voor WaterFront, maar liefst een nog kleinere locatie. Allemaal netjes in lijn met de commissievergadering. LR en VVD zijn tegen, coalitie en SP voor. D66 is niet gelukkig met hoe het gelopen is en levert maar liefst vier moties in, ter ondersteuning van de Maassilo voor het urban culture podium en voor het openhouden van de oefenruimtes van WaterFront.

En we gaan hoofdelijk stemmen. Het wordt Maassilo met 25 tegen 19. D66 trekt drie moties in na toezeggingen, vindt de vierde toezegging onvoldoende, maar hij wordt verworpen. Grashoff garandeert dat de bands WaterFront onderdak houden, maar niet per se in WaterFront zelf.