Ja, laten we het leger inzetten!

1268

Hier even een bericht uit het oorlogsgebied Rotterdam. We hebben hier nu al een paar keer akkefietjes gehad met rellende jongeren, laatstelijk in de Pathé bioscoop. Ramadanvierders gooiden zoveel popcorn door de zaal dat de voorstelling afgelast moest worden. De politie kwam eraan te pas en arresteerde een raddraaier wegens belediging.

Voor Leefbaar Rotterdam is de maat nu vol. Stuur het leger eropaf! Rijd met een tank Pathé binnen, stuur commando’s de zaal in, laat iedereen die zijn mobieltje niet heeft uitgezet onmiddellijk waterboarden.

Dit noemen wij: goedkoop populisme (en belediging van de politie). Het probleem met rellen ligt namelijk helemaal niet bij incompetentie van de politie, die door legerinzet zou worden opgelost. Het is een probleem van planning en communicatie. Maar ja, dat bekt natuurlijk niet lekker.