Arno Bonte trekt de lijst in Rotterdam

1286

GroenLinks Rotterdam krijgt geen lijsttrekkersreferendum, want er is maar één kandidaat: Arno Bonte. Die keuze hing in de lucht. Arno had zichzelf al kandidaat gesteld en is een uiterst bedreven campagne-voerder. Hoewel zijn profiel vooral op dat vlak ligt, heeft hij de afgelopen jaren – allicht enigszins buiten zicht – voldoende realpolitik onder de knie gekregen om ook het taaiere politieke werk aan te kunnen.

Niet onbelangrijk in de harde Rotterdamse politiek is Arno’s incasseringsvermogen. Als iets de eerste keer niet lukt, is hij niet te beroerd het een tweede en derde maal te proberen. Uiteindelijk lukt het toch wel een keer. Hij gaat het wel druk krijgen als hij in november in het partijbestuur gekozen wordt, met de campagne voor de boeg. Uiteraard moet de ledenvergadering de voordracht van de kandidatencommissie nog goedkeuren. De rest van de lijst is in de maak.