Blijdorp truc uit de kast

1273

Vier jaar geleden, toen er ook verkiezingen op komst waren, moest het college onder leiding van Leefbaar Rotterdam bezuinigen. Niet dat het echt nodig was, want Rotterdam bulkt van het geld, maar er waren tegenvallers en de afspraak was dat die in de begroting opgevangen zouden worden.

Toen bedacht wethouder Nico Janssen (VVD) van financiën een truc: hij kondigde een megabezuiniging aan op diergaarde Blijdorp, die onmiddellijk een luidruchtige actie organiseerde. De politiek schoot in een kramp, zette een streep door de bezuiniging, ontbeerde echter de tijd en de wil om elders te korten, dus ging over tot de orde van de dag.

Dat kan ik ook, moet de huidige wethouder Lucas Bolsius (CDA) gedacht hebben. Morgen wordt officieel bekend gemaakt dat Blijdorp een miljoen moet inleveren. Leefbaar Rotterdam zit alvast hoog in de boom. Ik reken op een olifant met een grote snuit…