PvdA Rotterdam met Schrijer de verkiezingen in

1306

Zelf had ik Hamid Karakus getipt als lijsttrekker voor de PvdA in Rotterdam, maar ik ben geen lid van die partij, dus ik heb er niks over te zeggen. Degenen die het wel mochten uitmaken, kozen voor Dominic Schrijer. Met deze keuze gooit de PvdA de deur naar Leefbaar Rotterdam dicht (althans voorlopig, het blijft politiek, hè), analyseert de NRC.

Schrijer verzet zich namelijk tegen het wij-zij-denken van LR, waartoe hij ironisch genoeg zelf een wij-zij-denken creëert in de richting van de leefbaren. Karakus had ik getipt, omdat ik vermoedde dat de PvdA de mogelijkheid van een grote coalitie expliciet open zou willen houden, om een gebaar te maken naar het misnoegde deel van wit Rotterdam.

Aangenomen dat LR+VVD goed zal zijn voor slechts ruim een derde van de stemmen, koerst Rotterdam af op een brede coalitie rond de PvdA.