Rotterdamse raad zet begrotingsrecord

1304

Bij een motie ergens met een nummer in de tachtig wist LR-raadslid Ronald Buijt het ook allemaal niet meer en gaf als stemverklaring: “Ja, gut, ik geef mijn fractie in overweging: denk er zelf nog maar even over na.” Uiteindelijk liep het aantal moties net iets over de honderd, gevolgd door nog een handjevol amendementen. Maar uiteindelijk kon burgemeester Aboutaleb iets voor enen tevreden afhameren met de constatering dat de begroting de afgelopen jaren niet zo snel was behandeld.

Alleen SP en LR stemden tegen de begroting en LR ook tegen de ombuigingen in het cultuurplan. Watt krijgt zes ton voor de dekking van frictiekosten als gevolg van de fusie eerder dit jaar (daarom zat ik ernaar te kijken) en Blijdorp ontsnapt uiteraard aan de aangekondigde bezuinigingen. Heetste hangijzer was de logiesbelasting, die heringevoerd gaat worden. Want hoewel de moties zo’n beetje allemaal over het uitdelen van extraatjes gingen, moest deze begroting toch vooral de broekriem aanhalen – al zal naar verwachting het nieuwe college volgend jaar pas echt het mes erin zetten.