Helma Neppérus doet een GlennBeckje

1326

Op haar nunnel-blog beschuldigde Femke Halsema de VVD ervan mee te huilen met de wolven in het bos van de klimaat-aluhoedjes, ofwel degenen die een inmiddels al ontzenuwde losse flodder over vervalste cijfers aangrijpen om een complot te vermoeden. Er bestaat weliswaar een brede wetenschappelijke consensus, maar daar zou dan een onafhankelijk onderzoek op losgelaten moeten worden – een vertragingstactiek, zeg maar.

Vandaag slaat Helma Neppérus terug namens de VVD. Ze doet dat met een GlennBeckje, naar de Amerikaanse talkshow host, die Barack Obama aanvalt met een spervuur van insinuaties, bijvoorbeeld dat hij een racist zou zijn. Uit de pen van Neppérus mag het volgende juweeltje genoteerd worden:

“Als er niets te verbergen is, zou je toch positief moeten staan tegenover onafhankelijk onderzoek. Helaas, zo niet bij GroenLinks en trouwens ook niet bij minister Cramer. Zijn zij wellicht wat onnozel of zit er meer achter? Ik hoop van niet, maar je zou het bijna gaan denken.”

Glenn Beck heeft inmiddels een harde satirische tegenactie over zich heen gekregen. Neppérus solliciteert daar ook naar. Het is immers toch wel raar dat ze op haar officiële pagina noch op haar website iets zegt over de geschenken die ze heeft gekregen of declaraties die ze gedaan heeft. Let wel, mij zul je niet horen beweren dat ze sjoemelt, en ik hoop oprecht dat dit niet het geval is, maar er is ook niet onderzocht hoe het zit. Het lijkt me daarom goed als haar persoonlijke financiën onafhankelijk onderzocht en openbaar gemaakt worden. Als ze niks te verbergen heeft, heeft ze daar vast geen bezwaar tegen.