Kaal acteerwerk maakt indruk in Brothers

1327

De recensie had me gewaarschuwd dat de Amerikaanse remake van de Deense film Brødre van een happy end voorzien was. Nou zal ik dat einde niet verklappen, maar om het nou happy te noemen… Veel meer dan het vooruitzicht op nog een leven lang ellende en schuldgevoelens kan ik er niet van maken.

De film gaat over de Amerikaanse militair Sam, die in Afghanistan omkomt. Zijn broer Tommy ontfermt zich over weduwe en kinderen. Sam is echter niet omgekomen, maar gegijzeld door de taliban. Zwaar getraumatiseerd keert hij terug in een gezin dat hem eigenlijk al achter zich gelaten had. Ja, daar kun je een draak van een sentimentele film van maken.

Dat Brothers niettemin indruk maakt, komt door het strakke acteerwerk van Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Natalie Portman en de rest van de cast. Er worden de nodige tranen geplengd, maar het spel is verder kaal en ingehouden genoeg om de kijker op zichzelf terug te werpen.