VSB Fonds zoekt projecten

1325

Toogdag van het VSB Fonds in de Hermitage in Amsterdam, die van ons twee miljoen heeft gekregen om kinderen met kunst in aanraking te brengen. Fijne rondleiding gehad, gedineerd in de oude kerkzaal onder wakend oog van het orgel, maar vooral gediscussieerd over de koers van het fonds.

De teloorgang van het Nederlandse verenigingsleven maakt het voor het fonds ingewikkelder om haar doelstellingen, bijdragen aan de culturele en maatschappelijke ontwikkeling van mensen, te verwezenlijken. Culturele instellingen weten het fonds wel te vinden, maar op het maatschappelijke vlak ligt dat anders.

In Rotterdam, waar ik in de raad van advies zit, valt dat me extra op, terwijl ik weet dat er heel erg veel gebeurt in de stad. Kortom, wie een mooi maatschappelijk initiatief heeft, moet vooral eens op de website van het VBS Fonds kijken. Geld hoeft geen probleem te zijn.