Clooney vliegt eruit

1363

Ze bestaan werkelijk, lieden die bij een bedrijf worden ingevlogen om mensen te ontslaan. Niet om een heel plan te maken en dat uit te voeren, zoals consultancybedrijven, nee, mensen die gewoon ingevlogen worden om het ontslaggesprek te voeren, zodat het minder persoonlijk is en daarom soepeler verloopt. George Clooney speelt zoiemand in Up in the air.

Als Ryan Bingham vindt hij het verzamelen van zoveel mogelijk airmiles belangrijker dan het lot van de ontslagenen, dus zijn wereldje dreigt in te storten als een jonge stagiaire voorstelt het voortaan per videoconferentie af te handelen. Wat volgt is een komedie die in de tweede helft gaat slepen als regisseur Jason Reitman (bekend van Juno) de moraal er wat al te dik bovenop legt. Aangenaam verpozen, maar niet meer dan dat.