Rotterdam verklaart oorlog aan loempia

1364

In een poging het Rotterdamse centrum nog sterieler te maken dan het al was, gaat Rotterdam de loempiakramen uitroken. Vergunningen worden niet meer verlengd, zodat ze in 2013 allemaal weg zijn. Hetzelfde geldt overigens voor losse patat- en stroopwafelkramen.

Al die kraampjes verrommelen namelijk het uitzicht, vindt de winkeliersvereniging, die het stadsbestuur heeft weten te overtuigen. Het is natuurlijk ook zuur dat je in tijden van crisis dure huur betaalt zonder aan je omzet te komen. En als je de Vietnamees op de stoep de nek omdraait, hebben de mensen meer geld om in een vast pand iets te kopen. Een hema-rookworst bijvoorbeeld.

Verantwoordelijk wethouder is Dominic Schrijer, de man die Rotterdam werklozenvrij wil maken. Benieuwd wat hij al die kraamhouders gaat aanbieden nu hun broodwinning eraan gaat.