Rotterdam heeft ook een uitslag

1596

De commissie is eruit: ja, er zijn veel onregelmatigheden geweest tijdens de verkiezingen in Rotterdam, en nee, die hebben geen gevolgen voor de uitslag. Vanavond voor twaalven moet de oude gemeenteraad erover stemmen. Zo niet, dan verdwijnt Rotterdam in een juridisch zwart gat.

Ik ben niet van plan te kijken naar de live uitzending van de vergadering – ik zie morgenochtend wel of de stad nog bestaat. Rotterdam staat er in ieder geval gekleurd op. Natuurlijk zijn incidenten vervelend, maar je maakt mij niet wijs dat het elders ook niet op enige schaal voorkomt dat analfabete allochtonen hulp zoeken in het stemhokje. Ik hoop dat de dames en heren politici zich nog even achter het hoofd krabben of het nou nodig was hiervoor de stad landelijk te kijk te zetten.