De terugkeer van Gordon Gekko

1675

Gordon Gekko is vooral bekend om deze speech uit de eerste Wall Street film, die dateert uit 1987. Nu is er een vervolg, geïnspireerd door de bankencrisis van 2008. Regisseur is opnieuw Oliver Stone, een garantie dat er van dik hout planken gezaagd gaat worden.

Het verhaal draait om een jonge bankier, die iets heeft met Gekko’s dochter. Het getrut van die twee, beroerd geacteerd door twee jongelingen die we snel weer zullen vergeten, vult een onaangenaam groot deel van de film, die pas opleeft op het moment dat Michael Douglas als Gordon Gekko in beeld komt.

Nog meer dan in de eerste film straalt Douglas spelplezier uit. Gekko is het type man waarvan je denkt: jij deugt niet, maar ik mag jou wel – een charmante boef. Ook Josh Brolin als schurk, Susan Sarandon als moeder en Eli Wallach als oude bankier zijn een genot om naar te kijken – en maken de film de moeite waard om te gaan zien.