Moffen proberen bv Humus te tillen

1668

Zes jaar geleden was ik een van de oprichters van belangenvereniging humus voor kleinschalige cultuurmakers in Rotterdam. Toen de zaak bevochten en verloren was, is de vereniging opgeheven. Ik was dus verbaasd toen er een brief voor de vereniging in de bus belandde.

De brief was afkomstig van Ondernemingsportaal Nederland en repte van Europese wetgeving die haar noopte de database te actualiseren met het btw-nummer. Of ik dat svp even wilde invullen op bijgaand formulier en dan terugsturen naar een postbus in Hamburg, zodat ik de komende drie jaar telkens 975 euro kwijt zou zijn om in de database te staan.

Enfin, ik heb de brief van deze erkende oplichters met veel plezier gelezen. Kleine lettertjes in de voorwaarden bepaalden bijvoorbeeld dat de prijs hoger was dan 975 euro, want de inflatiecorrectie sinds 2005 moest er nog overheen. Toch triest dat kennelijk zoveel mensen vallen voor deze babbeltruc.