Hinkelen met The American

1677

Amerikanen voelden zich massaal bekocht na het zien van The American, een kruising tussen een thriller en een neuzelfilm over het platteland met George Clooney in de hoofdrol (die daarin een seksscène zou spelen, maar daar is in de film weinig van te merken). Dat komt omdat ze lekker gemaakt waren met de paar scènes die aan een echte thriller doen denken.

In werkelijkheid is het een vrij slome film over een huurmoordernaar die onderduikt in een Italiaans dorpje en probeert daar geen vrienden te maken, hetgeen mislukt. Hij hecht zich aan een priester en een hoertje. Ondertussen werkt hij aan een precisiegeweer voor een mysterieuze opdrachtgeefster.

Hoewel het plot hinkt op twee onverenigbare gedachten en er beroerd geacteerd wordt, ook door George Clooney, die nu eenmaal moeite heeft met humorloze rollen, is The American een onderhoudende film. Maar dan moet je er niet met hooggespannen verwachtingen voor gaan zitten.