Niks mis met Rotterdamse dance

1684

Het was een curieuze samenloop van omstandigheden afgelopen weekend. Terwijl Ted Langenbach groots aankondigde dat hij de Rotterdamse clubscene uit de malaise gaat trekken (met subsidie, hoopt hij), leverde de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur juist een rapport af met als boodschap dat de sector vitaal is en geen gemeentelijk initiatief behoeft. Ze moet gewoon wat creatiever zijn.

Heel voorzichtig suggereert de RRKC dat de gemeente misschien wel in de popsector zou moeten investeren. Iets vergelijkbaars valt op te maken uit een kadertje dat Rotterdam Festivals schreef bij de vandaag geopenbaarde evenementenkalender voor 2011. De popinfrastructuur is door het wegvallen van Watt beschadigd en de dancesector heeft het niet makkelijk, maar het antwoord zal toch vooral uit de sector zelf moeten komen, door werkelijke samenwerking. Ik help hopen dat gaat werken.

Nu het woord ‘Watt’ dan toch gevallen is: er zou toch een rapport van de rekenkamer komen? Jazeker, daar wordt op het stadhuis dezer dagen nerveus over overlegd. De bedoeling is nu dat het eind november openbaar wordt.