‘Schoolverbod agressieve ouders’

1728

Het Rotterdamse raadslid Peter van Heemst wil een schoolverbod voor agressieve ouders. Uit recent onderzoek blijkt dat de agressie jegens leraren sterk is toegenomen sinds ouders een boete kunnen krijgen als ze niet twee keer per jaar voor een tien minuten gesprek naar school komen.

‘Vroeger bleven ongeïnteresseerde ouders gewoon weg’, aldus een schoolhoofd dat liever anoniem wil blijven. ‘Tegenwoordig krijgen ze honderd euro boete als ze niet komen. De agressie die dat oproept, wordt op de leraar botgevierd. De boete leidt tot een sterke negatieve betrokkenheid bij de school.’

Volgens raadslid Peter van Heemst (PvdA) kan dit zo niet langer. Daarom wil hij naar analogie van het tramverbod voor agressieve reizigers een schoolverbod voor agressieve ouders. Hij hoopt dat de maatregel op grond van een algemene politieverordening kan worden ingevoerd. ‘Als er juridische bezwaren zijn, dient de wet te worden aangepast.’ (disclaimer: zie categorie)