Elektrische rol van Christian Bale

1733

The Fighter is nog maar tien seconden onderweg wanneer je al weet dat je een uitstekende film tegemoet gaat. Christian Bale, die doorgaans houterig acteert, zet een elektrische rol neer als de doorgedraaide crackverslaafde annex broer en bokstrainer van Mark Wahlberg.

Voor het verhaal hoef je niet naar The Fighter. Het gaat gewoon over een bokser die na zware tegenslag de titel wint. Maar de prestaties in de bijrollen maken het een geweldige kijkervaring. Niet alleen Bale, ook Melissa Leo als moeder is gedenkwaardig, net als de onbekende actrices die het roedel zussen neerzetten.

Eigenlijk is het boksverhaal dan ook ondergeschikt aan het menselijke drama. Daar valt de hand van producer Darren Aronofsky in te herkennen. Je hoeft dan ook niet van boksen te houden om van de film te genieten.