Rondje letteren Rotterdam

1861

Literaire instellingen in het Rotterdamse zijn dezer dagen bezig met een laatste lobby om de positie van de literatuur in het cultuurplan te verstevigen. Omdat Rotown Magic niet op de cultuurplanlijst staat, zou de gedachte kunnen ontstaan dat ‘mijn’ stichting ook op het punt van omvallen staat. Niets is minder waar.

Het grootste literaire tijdschrift van Rotterdam, Zone 5300, gaat volgend jaar gewoon door, met ruime steun van de gemeente. Een fraai nieuw nummer ligt sinds een paar dagen in de betere boekwinkel. Na het grote succes van dit jaar (4500 bezoekers, meer dan de gevestigde namen Poetry International, Lezersfeest of GDMW) zal ook het festival Duizel in het Park volgend jaar terugkeren.

In de breedte tonen de Rotterdamse letteren veerkracht door de lancering van een nieuwe website en een belangenvereniging. Er mogen dan instellingen dreigen te verdwijnen, zoals Bonheur en Tsjechov & co, er is geen reden om te wanhopen. De letteren zijn taai.