Beasts of the southern wild: intrigerend

Hushpuppy woont met haar vader in de Badkuip, een gemeenschap van zwervers en dronkenlappen in de Mississippi delta. Allemaal weten ze dat hun nederzetting gezien is zodra een grote storm opsteekt, maar niemand is van plan te wijken. Ook de zesjarige Hushpuppy niet. De natuur is hard, maar moet haar loop hebben, zelfs als pappa dood gaat.

Beasts of the southern wild is een intrigerende film. Het had een pamflet kunnen worden over leven aan de onderkant van de Amerikaanse samenleving, met een zielig meisje in de hoofdrol. Maar Hushpuppy is helemaal niet zielig. Omdat ze bereid is alles te aanvaarden zoals het is, hoeft ze ook geen tegenslagen te overwinnen. Zo heel veel plot is er niet eens, maar het is prachtig visueel in beeld gebracht en het acteerwerk van Hushpuppy is indrukwekkend.