Verslaafd aan Grepolis

Naast de rokjescolumn duikt nu ook een tweede column uit De Ingenieur op in de top twee van mijn best gelezen blogs aller tijden, namelijk die over webspel Grepolis. Ruim twee jaar na dato krijg ik daar nog dagelijks hits op, grotendeels van mensen die zoeken in combinatie met het woord ‘verslaving’. Twee vrouwen maken in de reacties gewag van een einde aan hun relatie door het spel.

Reden om eens wat te rekenen. Er zijn in Nederland ruim 72.000 spelers. Er zullen er in de loop van de ruim twee jaar dat het spel bestaat ook al de nodige afgehaakt zijn. Laten we het op het dubbele houden, 150.000. Dan is 1500 mensen die in deze periode googlen op ‘grepolis verslaafd’ één procent van de spelers. Dat zullen niet allemaal (partners van) verslaafden zijn, maar echt gezond klinkt het niet.