Michael Douglas schittert in Behind the Candelabra

Het eerste half uur van Behind the Candelabra, de biopic over showpianist Liberace, is het vooral smullen van Michael Douglas in de hoofdrol. Met zijn pretogen en dubieuze lach weet de acteur een man met vele lagen neer te zetten: leep, maar ook eenzaam, een geconcentreerde werker, maar ook een impulsieve man.

Als alle personages op hun plek staan, ontrolt zich het liefdesdrama tussen Liberace en Scott (een subliem dom kijkende Matt Damon). Daar moet je van houden. Niet dat het ontspoort, integendeel. Regisseur Steven Soderbergh voorkomt dat het een melodrama wordt – hetgeen een hele prestatie is met zo’n over the top hoofdpersoon. Maar als je niet geboeid wordt door emotioneel geharrewar tussen twee geliefden, kan het alsnog een lange zit worden.