Eindelijk: de herlancering van technolo.nl

Tweeënhalf jaar geleden begon ik een website met technieknieuws, Technolo.nl. De gedachte was om bestaande nieuwsstromen bij elkaar te rapen en daar eigen berichten aan toe te voegen. In feite maakte ik openbaar beschikbaar wat ik voor mezelf toch al verzamelde.

Na een paar maanden kwam de klad erin, vooral doordat ik het druk kreeg met andere dingen, maar ook omdat ik niet tevreden was: zowel grafisch als inhoudelijk leek het teveel op wat anderen, zoals mijn gewaardeerde opdrachtgever Technisch Weekblad, deden. Af en toe keek ik er nog eens naar, maar toen afgelopen zomer de stekker uit Google Reader ging, haalde dat Technolo.nl onderuit. Ik moest kiezen: opdoeken of herlanceren. Het werd het laatste.

Het nieuwe Technolo.nl heeft zowel inhoudelijk als grafisch meer focus gekregen. Het leunt meer op mijn eigen werk, met nadruk op het verrassende en speelse: opvallende beelden, tegendraadse ontwerpen en onverwachte onderzoeksresultaten. Ik wil er vooral de creatieve kant van de techniek laten zien in beelden, teksten en filmpjes. Grafisch sluit de site daarbij aan: helder en overichtelijk (de oude homepage was nogal volgepropt).

Ik ga het niet dagelijks bijhouden, dus volg de site vooral via RSS, facebook of twitter. De linkjes daarheen vind je op technolo.nl zelf. Commentaar is uiteraard welkom.