Van Gaal en Blind in 1980

Dit leek me wel een goed moment om mijn Panini-album uit 1980 eens tevoorschijn te halen. Het heeft me indertijd veel zakgeld en onderhandelen op het schoolplein gekost, maar dan heb je ook wat. Dit zijn de bijschriften:

Louis van Gaal Geboren op 8 augustus 1951. Gedegen spelen libero, eventueel ook te gebruiken als middenvelder. Traag, maar wel opbouwend. Speelde eerder voor Telstar en FC Antwerp. Sinds 1978 bij Sparta.

Danny Blind Geboren op 1 augustus 1961. Opnieuw een voorbeeld van de goede scouting van Sparta, deze middenvelder. Werd ontdekt bij het Zeeuwse RSC. Insiders zeggen dat hij de marktwaarde van Valke kan benaderen.

Bonusplaatjes:

Rene van de Gijp, Bert van Marwijk en Ruud Gullit in 1980 (plaatje: Panini)

Rene van de Gijp Geboren op 4 april 1961. Talentvolle middenvelder. Is afkomstig uit de eigen jeugd èn uit een bekend voetbalgeslacht: zoon van Wim, neef van Cor. Breekt mogelijk dit jaar al door.

Bert van Marwijk Geboren op 19 mei 1952. Ooit linkerspits, nu spelend op het middenveld. Speelde eerder voor Go Ahead Eagles en AZ’67. Maakte z’n grote belofte nooit waar. 1 maal international, 9 maal Jong Oranje, 8 maal UEFA-jeugd.

Ruud Gullit Geboren op 1 september 1961. Enorm getalenteerde ausputzer. Debuteerde al op z’n 16de in het eerste team dit jaar. Werd geselecteerd voor het UEFA-team.