The Wes Anderson Collection

Wes Anderson is een heerlijke regisseur met een obsessief oog voor detail. Als hij in een scène twaalf geborduurde schilderijtjes wil, dan komen die er. Hij liet nog eens een complete trein verbouwen en van miniatuurschilderingen voorzien door Indiase vaklieden. Het verhaal van de film zelf vliegt doorgaans alle kanten uit zonder dat het echt hinderlijk is, omdat het gaat om de liefdevolle portretten van sukkelige hoofdpersonen. Het zijn van die films die je rustig een paar keer kunt zien om nieuwe details te ontdekken.

The Wes Anderson Collection (mooie site met ruim een uur aan video’s) is een koffietafelboek, waarin al zijn films tot en met Moonrise Kingdom aan bod komen aan de hand van een interview met Anderson en – uiteraard – een stortvloed aan beeld. Het boek heeft dezelfde obsessie met detail als de films. Wie van de films houdt, houdt van het boek.