Jezus! is verschenen

Briljant idee: een personality magazine over Jezus. Ontzettend goed uitgevoerd ook door twee christelijke ondernemers met een missie (ze heten ook heel toepasselijk Petrus en Paulus) in samenwerking met de Kessels Kramer. Respectvol maar niet kwezelig, met heel veel humor en natuurlijk met veel celebrity’s.

Arthur Japin gaat de Israëlische woestijn in om rust te zoeken en belandt in een legeroefening, Goede Liekens zegt iets over Jezus en seks, Leo Blokhuis legt uit hoe het zit met Jezus en rock ’n roll. De onvermijdelijke modereportage: modellen in kleding van het Leger des Heils poseren als bijbelse figuren. Twee pagina’s met foto’s van Jezus’ gezicht waargenomen in een bananenschil, roestvlek, pannenkoek, noem maar op. Een zoek-Jezusplaat. Kookrubriek uit het jaar nul.

Kortom, een explosie van creativiteit die een genot is om te lezen. Uit betrouwbare bron weet ik dat er veel minder van gedrukt zijn dan distributeur Aldipress dacht te kunnen wegzetten. Snel naar de kiosk dus, voor Jezus! weg is.