Effectief demoniseren

Sinds er gisteravond een inspraaksessie plaatsvond die nog het meest weg had van zo’n brallerige klucht van Toneelgroep Amsterdam, weet heel Nederland dat Steenbergen een ranzig verkrachtershol is waar je met goed fatsoen geen vrouwelijke vluchtelingen naartoe kunt sturen. Je mag aannemen dat de plaatselijke jeugd vreest er niet meer aan te pas te komen als die Syriërs met hun stadse manieren de meisjes om hun vinger winden – terwijl de beelden toch suggereerden dat enig nieuw bloed in de lokale genenpool geen kwaad zou kunnen.

Mocht u na het lezen van bovenstaande alinea verontwaardiging voelen opborrelen, maar niet direct iets snedigers weten te zeggen dan ‘je mag niet zo generaliseren’ of ‘boze burgers hebben altijd gelijk’, dan heb ik goed nieuws. U kunt zich in de reacties opgeven voor een cursus effectief demoniseren. U leert er incidenten opblazen, verzinsels voor waarheid laten doorgaan, boosaardig insinueren en nog veel meer. Wist u trouwens dat ze op de redactie van GeenStijl vijf keer per dag knielen voor een gipsbeeld van Voldemort met een blonde pruik op? Daar heeft een rochelende man in een parkeergarage me foto’s van laten zien. (sg)