Dark Side

Op diverse fora zag ik afgelopen weekend dat als linksmensen na de gebeurtenissen van Parijs nog steeds niet de schellen van de ogen waren gevallen, ze officieel staatsgevaarlijk verklaard mochten worden of woorden van die strekking. Ik geef mezelf bij deze aan. Al pleegt IS tien aanslagen in Nederland, dan nog kan de terreur onze maatschappij niet fundamenteel bedreigen, evenmin als Al Qaida New York eronder heeft gekregen.

Het grootste gevaar voor onze vrijheid, cultuur en democratie ligt in onszelf, in zelfdestructie uit blinde woede over ons verlies, in het gegeven dat volgens de jongste peilingen inmiddels een kwart van de bevolking voor de Dark Side dreigt te bezwijken. Ooooooh, dat mag je helemaal niet zeggen. Sorry, je hebt gelijk. Dat was behoorlijk onkies. Sterker nog, die vergelijking was volkomen misplaatst en ik zal het nooit meer doen. Nogmaals, sorry. Gelijk oversteken? (sg)