Een nieuwe jas voor mijn Yazoo site

Bijna 35 jaar geleden kocht ik mijn eerste elpee, Upstairs at Eric’s van Yazoo. Experimentele synthesizermuziek van Vince Clarke, die uit Depeche Mode afkomstig was, in combinatie met de bluesy stem van zijn voormalige klasgenote Alison Moyet. Het kostte me enkele jaren om de plaat (en de enige andere die het duo nog zou maken) helemaal te doorgronden en te waarderen.

Nadat ik op reis in de Verenigde Staten en Japan bijzondere edities op de kop had getikt, ontpopte ik mezelf tot verzamelaar. Om die verzameling bij te houden maakte ik een catalogus, door informatie bijeen te sprokkelen uit mijn eigen collectie en die van enkele andere fanaten. Die discografie staat sinds een jaar of tien online.

Kortom, het werd tijd om die site eens een update te geven. Het paasweekend was daar een mooi moment voor. De Yazoo site ziet er totaal anders uit dan mijn persoonlijke pagina’s, maar wordt zoals al mijn sites aangedreven door hetzelfde, zelfgebouwde WordPress-thema.