Microcolumn: Glimmende patserbak

Als ik een vvd’er met een stropdas en een uitgestreken smoel zie, krijg ik ook altijd de neiging om de FIOD te bellen, dus ergens begrijp ik wel wat Halbe Zijlstra bedoelt wanneer hij zegt dat je als jonge rapper niet moet zeuren wanneer je er steevast door de wouten uitgepikt wordt omdat je in een glimmende patserbak rijdt. Het hoort, zeg maar, bij de tol van het succes als keerzijde van de gillende meisjes in de kleedkamer. Bovendien moet Halbe ook ieder jaar een belastingbiljet invullen, al vinden velen in zijn partij dat dit net zo goed onethisch gedrag van de overheid is.

Als ik Typhoon was zou ik de aanvechting hebben in mijn Outlander naar de Zuidas rijden om bij een van de stropdassen daar te vragen hoe ik mijn zuurverdiende centen veilig kon stellen. Daar maakt het ze niet uit welke huidskleur je hebt, zolang je maar niet in een afgeragde Opel komt aankakken. If you can’t beat them, join them. (sg)