Microcolumn: Lodewijk en Diederik

Arme Lodewijk Asscher. Vier jaar lang is hij door die gemene Diederik Samsom weggemoffeld achter een bureau ergens op het ministerie van sociale zaken, vanwaar hij met lede ogen moest toezien hoe de partij – zijn partij! – naar de ratsmodee geholpen werd door die rubberbootgast met z’n ‘nieuwe energie’ en ‘echte verhaal’. Geef Lodewijk eens ongelijk dat hij de onverlaat er flink van langs gaf in het eerste interne lijsttrekkersdebat.

Hij zal dezer dagen nog wel eens terugdenken aan zijn grootste heldendaad, het tegenhouden van de privatisering van Schiphol. Dat waren nog eens tijden. Rechte rug! Algemeen belang! Niks verpatsen van staatsboedel aan de achterban van de VVD! Tien jaar geleden alweer. Wat vliegt de tijd toch als je even je aandacht laat verslappen. (sg)