Microcolumn: Lelystad Airport

Onlangs was ik in Zuid-Korea, waar je al gauw een uur bezig bent om vanaf het vliegveld op een eiland in zee de hoofstad Seoul te bereiken. Toen een luchtvaartofficial in de gaten kreeg dat ik journalist was, nam hij me even apart: ‘Jullie moeten echt niet langer wachten met het uitbreiden van Lelystad Airport’, fluisterde hij me toe. ‘Anders zijn jullie de risee van de luchtvaartwereld.’

Onverwijld beloofde ik hier iets aan te gaan doen. Uitstel van Lelystad Airport ondermijnt niet alleen het vertrouwen van burgers en bedrijven in de overheid, zoals ik vanochtend in de krant las. Het schaadt de wereldwijde reputatie van Nederland als nietsontziende handelsnatie. Als zelfs Nederland niet meer bereid is het welzijn van zijn burgers en leefwereld op het spel te zetten voor keiharde pegels, wie dan nog wel? (sg)