PVV Rotterdam wil stadhuis open houden

De PVV Rotterdam presenteerde vandaag het verkiezingsprogramma met in de hoofdrol een aantal punten die erop gericht zijn moslims in de stad het leven zuur te maken. Toch valt op dat de ultieme maatregel niet op de lijst staat: het sluiten van het stadhuis.

‘We hebben hier inderdaad discussie over gehad’, erkent Maurice Meeuwissen, de lijsttrekker van de PVV in Rotterdam. ‘Welbeschouwd is het stadhuis het grootste haatpaleis van Rotterdam. Er staat een salafist aan het hoofd en in de raadszaal kunnen moslimbroeders en geïslamiseerde linkse partijen vrijuit het woord voeren. Als het aan ons ligt zou daar snel een eind aan komen.’

Volgens Meeuwissen zou het de voorkeur van de PVV hebben om de macht in de stad één deur verder te leggen, namelijk op het politiebureau. Met ‘Etnisch profileren bij misdaadbestrijding en patseraanpak’, zoals in het verkiezingsprogramma staat, bedoelt de partij dat de betreffende afdelingen alleen nog blanken mogen aannemen. Een gezuiverd politieapparaat zou bij uitstek geschikt zijn om de stad te besturen.

Politiestaat

Door te stoppen met kunst en cultuur zou het uitgaansleven in de stad drastisch gereduceerd kunnen worden. Dat betekent minder politieinzet. Ook het schrappen van milieuregels en vergunningen betekent dat agenten minder tijd kwijt zijn aan handhaving, dus zich volledig kunnen richten op het tegengaan van moslims.

‘Wij zijn een realistische partij’, zegt Meeuwissen echter. ‘Een politiestaat zie ik op korte termijn niet gebeuren. We zullen vanuit het stadhuis moeten proberen Rotterdam terug te geven aan de Rotterdammers. Daar zullen ook genuanceerde geluiden te horen zijn, maar we zullen ons opperste best doen die te overschreeuwen.’