Groot complot tegen Thierry Baudet ontdekt

Fractiemedewerkers van Forum voor Democratie hebben ontdekt dat hun boegbeeld Thierry Baudet systematisch wordt tegengewerkt door 148 van de 150 leden van de Tweede Kamer. ‘Ze vergaderen regelmatig zonder dat hij erbij is’, aldus de geschokte leider van het onderzoeksteam, Flip Vlaanderen. ‘Er is zelfs een website waarop ze allemaal vergaderstukken met elkaar delen. Hoe kunnen wij dat nou weten?’

‘We vroegen ons al af waarom onze voorstellen niet door de regering worden uitgevoerd’, vervolgt Vlaanderen. ‘Maar het blijkt dus dat andere kamerleden achter onze rug tegenstemmen. We hebben hiervan aangifte gedaan bij het openbaar ministerie. Theo (Hiddema, red.) denkt dat we een goede kans maken.’

Baudet zelf blijft kalm onder de lugubere bevindingen: ‘Ik ben nu eenmaal gewend dat mensen een kartel vormen om mij te bestrijden. In hun eentje hebben ze immers geen schijn van kans. Ik ben in staat veel verder vooruit te denken dan zij. Dat staat al in mijn proefschrift. De minachting die mij van alle kanten ten deel valt, hoort bij het strijdplan. Ik zie het als een wanhoopspoging van het linkse rapaille om de democratie te ondermijnen.’

Reglement

Volgens Vlaanderen worden de sabotage-acties gecoördineerd door Kamervoorzitter Khadija Arib. ‘Ze geeft en ontneemt mensen zomaar het woord vanaf die troon van haar. Dat is toch dictatoriaal? Andere partijen protesteren daar niet eens tegen. Wij zijn de enigen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting in het parlement. Arib verschuilt zich achter het zogenaamde reglement van de Tweede Kamer. Wie heeft dat vastgesteld dan? Wij zeker niet.’

Vlaanderen en Baudet hopen dat de ontmaskering van het complot eindelijk het Nederlandse volk de ogen zal openen dat zij geregeerd worden door een wereldvreemde elite. Als de macht van Brussel gebroken is, zo verwachten zij, zal ook het Nederlandse parlement weer een echte volksvertegenwoordiging worden. ‘Hoe verklaar je anders dat wij niet de meerderheid van de zetels bezetten?’