Forum voor Democratie wil dijken afbreken

Als het aan Forum voor Democratie ligt worden de dijken en duinen langs de Nederlandse kust afgebroken. “Die dingen liggen daar met het oog op een zeespiegelstijging die niet gaat komen”, aldus partijleider Thierry Baudet. “En als die toch komt, heeft het niks te maken met menselijke activiteiten, dus is het onzin om er maatregelen tegen te nemen. Het kost een smak geld en je hebt er niks aan.”

Baudet wil beginnen met het platwalsen van de duinen bij Zandvoort. Zo moet er ruimte komen voor uitbreiding van het plaatselijke circuit. Baudet: “In plaats van die lelijke molshopen zie je dan de zee via de dashcam van Max Verstappen. Hoe gaaf is dat!? Wij kiezen volop voor de auto. Dat kun je van de VVD niet zeggen.”

Gevraagd of hij niet bang is voor een nieuwe watersnoodramp, ontkent Baudet: “De laatste keer was ver voor mijn geboorte, in 1953. Dat is praktisch in de middeleeuwen. Je kunt niet tot in de eeuwigheid terugkijken naar een vervelend incident. We moeten met Nederland vooruit en ons niet gek laten maken door zondvloedalarmisten. Had ik al gezegd dat wij veel meer een autopartij zijn dan de VVD?”

Horizonvervuiling

Volgens FvD zijn dijken een ernstige vorm van horizonvervuiling, het gevolg van eeuwen links beleid. “Het prachtige Hollandse landschap wordt aan het zicht onttrokken door wanstaltige gedrochten die geen enkel doel dienen”, stelt Baudet. “Zodra we klaar zijn met de zeewering beginnen we aan de rivierdijken, een andere uitwas van de klimaatkolder. Het is niet voor niets dat je zo vaak windmolens ziet bij die dijken.”

Het zand en steen dat bij de afbraak van de dijken vrijkomt, wil Baudet gebruiken om een aarden wal op te werpen aan de grens met België. Die moet ongewenste migranten buiten de deur houden. Zo slaan we twee vliegen in één klap, aldus Baudet.

Andere partijen noemen zijn plannen ‘volkomen van de pot gerukt’. Alleen VVD-kamerlid Remco Dijkstra onthoudt zich van commentaar: “Wij willen eerst een uitgewerkt plan zien, voordat we iets zeggen over de haalbaarheid. Wel wil ik alvast benadrukken dat automobilisten bij ons nog altijd het beste af zijn.” (joop)