PVV presenteert plan voor massa-immigratie

De PVV wil tenminste twee miljoen witte Zuid-Afrikanen naar Nederland halen. Zo hoopt de partij omvolking te voorkomen.

‘Het is geen geheim dat wij ons het lot aantrekken van de nazaten van Boeren die zwaar te lijden hebben onder de zwarte terreur die momenteel in Zuid-Afrika heerst’, zegt initiatiefnemer Martin Bosma. ‘Eerder pleitten wij al voor een recht op terugkeer. Nu geven we dat pleidooi handen en voeten middels een wetsvoorstel.’

Volgens dit voorstel worden in een eerste ronde vier miljoen Boeren uitgenodigd. Bosma gaat ervan uit dat ongeveer de helft op het voorstel zal ingaan. Zij krijgen in de komende tien jaar een Nederlands paspoort. Transportkosten moeten zij zelf betalen.

Bosma: ‘Wij zijn altijd felle tegenstanders geweest van het plan Kalergi, waarbij linkse partijen zogenaamd zielige kleurlanders hierheen halen, met het doel hen op zich te laten stemmen. Dat gaat ten koste van de Nederlanders. Nu moeten ze met de billen bloot. Als het ze echt om de humanitaire ellende gaat, moeten ze ons plan omarmen. Doen ze dat niet, dan weten we dat ze omvolking voor eigen gewin nastreven.’

Kritiek

Het PVV-plan kreeg onmiddellijk steun van FvD-leider Thierry Baudet: ‘Veel oudere Boeren hebben nog actieve herinneringen aan de apartheid. Dat is culturele kennis die we hier in Nederland hard nodig hebben. Wij hebben een amendement in de maak waarbij we het Stedelijk Museum in Amsterdam ombouwen tot Cultuurcentrum Oranje Vrijstaat.’

Andere partijen reageren terughoudender. Alleen het CDA zegt het plan serieus te willen bestuderen. ‘In principe zijn wij bereid alles te steunen waarin boeren in positieve zin aan bod komen’, aldus Annie Schreijer-Pierik, die namens haar partij harder het woord voerde dan Jaco Geurts, die landbouw in zijn portefeuille heeft.

Harde kritiek kwam er uit onverwachte hoek, van de Britse politicus Nigel Farage: ‘Wij hebben jullie dik vet verslagen tijdens de Boerenoorlog. Zuid-Afrika is van ons, het Britse Rijk, en dat geldt ook voor alle mensen die er wonen. Wij zullen een plundering van onze blanke hulpbronnen niet toelaten. Die hebben we na de Brexit keihard zelf nodig.’