Uit het circuit

077

Terwijl elders in het land de collegevorming lekker op stoom komt, is de situatie in Rotterdam nog behoorlijk diffuus. Leefbaar Rotterdam liet al snel weten nog niet eens hallo te willen zeggen tegen de informateur, Piet Boekhoud. De rest wilde wel en de PvdA liet weten alleen met de drie grootste splinterpartijen te willen praten: CDA, VVD en SP. De laatste twee lieten al snel weten elkaar niet zo te zien zitten en de VVD hakte deze week de knoop door: niet met SP.

Wat moet je daar nou van maken? Een voor de hand liggende conclusie is dat VVD en CDA hun traditie voortzetten om elkaar stevig vast te houden en zo de SP eruit te wippen. De PvdA lijkt weinig grip te hebben op de dynamiek rond de coalitievorming. Maar al met al zijn we exact op hetzelfde punt als precies een week. Kortom, dit gaat nog wel even duren. Rotterdam geeft weer het goede voorbeeld…