U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Over mij

Christian Jongeneel door Sam Rentmeester

Intro

Geboren in Leiden, opgegroeid in Indonesië, gymnasium in Leiden en Utrecht, ir technische informatica en dr wetenschapsfilosofie aan de TU Delft. Tegenwoordig woonachtig in Rotterdam.

Profiel: analytisch, breed georiënteerd, hoog tempo, taalvaardig.

Wetenschapsjournalistiek

Ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels als wetenschapsjournalist. Dat zijn meer dan 3000 artikelen, interviews, columns, analyses, recensies, noem maar op.

»»»

Cultuur

Via de literatuur ben ik in de Rotterdamse culturele wereld beland, in diverse voorzittersrollen van culturele instellingen. Daarnaast geef ik adviezen over cultureel ondernemerschap.

»»»

Politiek

Twintig jaar actief, zowel lokaal als nationaal, altijd in achtergrondrollen die tot doel hebben emoties en ambities te kanaliseren. Vergaderingen strak voorzitten, kandidatencommissies leiden, procedures bedenken en bewaken, bemiddelen in conflicten en zo nodig mensen helder, desnoods in het openbaar, tot de orde roepen.

»»»

Filosofie

Mijn belangstelling voor filosofie vindt zijn oorsprong in de ontdekking op twintigjarige leeftijd van Ludwig Wittgensteins boek Tractatus Logico-Philosophicus. Het leidde onder meer tot een proefschrift over de methodologie van de informatica.

»»»

Reizen

Reizen gaat voor mij vooral om het onderweg zijn, liefst over land of water. Voortdurende verandering van omgeving is een bron van creativiteit.

»»»


×