Tunnelvisie

173

Het ondertunnelen van de Maasboulevard kost in een korte en lange variant respectievelijk 125 en 270 miljoen gulden, zo viel twee weken geleden te lezen in het besluitenlijstje van de collegevergadering. Dat gaat mij wat aan, want zo’n tunnel zou dwars door de zaal, studio en oefenruimtes van Waterfront lopen. Voorlopig is er geen geld voor. Bovendien vragen andere plekken in de stad meer om ondertunneling.

Vandaag valt in het AD te lezen dat er ook andere manieren zijn om het waterfront dichter bij de stad te betrekken, namelijk door de kade te fatsoeneren met onder meer een plein en een voetgangersbrug bij het Leuvehoofd. Veelbelovend en goedkoop.

Ondertussen heeft vertrekkend Waterfront-directeur Paul van Oort in een open brief aan de gemeenteraad laten weten dat volgens hem alle Rotterdamse poporganisaties facilitair onder één dak gebracht zouden moeten worden. Dan kunnen de clubs zelf zich richten op de kern, programmeren van aansprekende muziek en bereiken van jongeren. “Een eigen gebouw lijkt voor veel kleine muziekorganisaties aanvankelijk een zegen, maar het is een organisatorische en financiële molensteen om de nek gebleken.”